Welkom op de site van Oosterbierum

Oosterbierum, gelegen aan de Waddenzee, is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Vanaf de dijk hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer ziet u zelfs de eilanden Vlieland en Terschelling liggen.

Meer van Oosterbierum zien? Klik op "lees verder" en u kunt foto's van het dorp bekijken. Onder het nieuws staan vaak foto's van het dorp, dorpsgenoten en de activiteiten.
Link "alles over het dorp".

  Lees verder

  3 november 2019, 800 vrijwilligers geven Fries landschap opknapbeurt

  ‘Samen voor de biodiversiteit’ was dit jaar het motto van de Natuurwerkdag. Plusminus 800 vrijwilligers hielpen deze zaterdag op verschillende locatie in Friesland met klussen als bomen planten, opslag verwijderen uit de heide, snoeien van bomen en broeihopen klaar maken voor het volgende seizoen.

  Dit jaar werd de Natuurwerkdag officieel geopend in de Kloostertuin van Oosterbierum. Veertig kinderen gooiden bloembollen in de lucht en plantten deze bollen waar ze terecht kwamen. Het resultaat wordt een prachtige bloemenweide in het vroege voorjaar waar insecten veel profijt van hebben. De werkdaglocatie is de eerste stap die de jongeren van ‘Greenteam van het Noorden’* zetten om het dorp groener te maken. Ruim zestig vrijwilligers – waaronder de kinderen en de jongeren van het Greenteam – hebben tijdens de Natuurwerkdag in de Kloostertuin van Oosterbierum gewerkt. Naast het planten van de bloembollen zijn de vrijwilligers in de weer geweest om een insectenhotel en een muizenruiter te realiseren en de Kloostertuin winterklaar te maken. Na het harde werk stond er een heerlijke lunch in dorpshuis It Mienskar klaar waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Want dat harde werken maakt erg hongerig.

  Landschapsbeheer Friesland, coördinator van de Natuurwerkdag in Friesland, kijkt terug op een zeer geslaagde Natuurwerkdag en wil graag iedereen die zich heeft ingezet bedanken. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het
  karakteristieke Friese landschap.

  Het persbericht dat wij van Landschapsbeheer Friesland ontvingen hebben we iets aangepast naar locatie Oosterbierum, foto's zijn van de hand van Jolanda.

  Opmerking: staat u of uw kind ten onrechte op de website en wilt u de foto verwijderd hebben dan ontvangen we graag een mail van u.

   Lees verder

   30 oktober 2019, Natuurwerkdag op 2 november

   Dit jaar vindt de officiële aftrap van de Natuurwerkdag op 2 november a.s. plaats in Oosterbierum, een klein terpdorp aan de Waddenzee. Kinderen gooien massaal stinzenbollen in de lucht en planten deze waar ze terecht komen. Het resultaat wordt een prachtige bloemenweide in het vroege voorjaar waar insecten veel profijt van hebben. Daarna gaan vrijwilligers aan de slag om Oosterbierum groener te maken met snoeiwerk, bollen planten en het maken van een insectenhotel.

   Deze Natuurwerkdag-actie wordt georganiseerd door jongeren van ‘Greenteam van het Noorden’ in het kader van het Groen Traineeship*. Twaalf jongeren maken zich de komende maanden tijdens het traineeship sterk voor de biodiversiteit in en rondom Oosterbierum. Dit doen zij door één dag per week aan de slag te gaan in het dorp. De deelnemers zijn tussen de 16 en 30 jaar en krijgen zo de kans om een netwerk op te bouwen in de ‘groene’ sector en bij te dragen aan een biodiverser Friesland.
   Het organiseren van de Natuurwerkdag in Oosterbierum is de eerste stap die door de jongeren gemaakt wordt om het dorp groener te maken. Zij kunnen hierbij nog extra handen gebruiken. Vrijwilligers die willen helpen kunnen zich opgeven via www.natuurwerkdag.nl.

   Twintig locaties in Friesland Vrijwilligers kunnen zich dit jaar bij twintig Friese locaties inzetten voor de biodiversiteit. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap en dieren. Zorg voor het
   landschap, zoals onderhoud van heidegebieden, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden.

   Beheerders zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers. Wil je meehelpen? Geef je dan op via www.natuurwerkdag.nl.

    Lees verder

    25 oktober 2019, Flessenactie goed voor bijna 500 euro

    Met een kleine 20 vrijwilligers verdeeld over 6 groepen werd op donderdag 24 oktober rond de klok van 18.30 uur gestart met de flessenactie.
    Een kleine 2 uur later was de oogst binnengehaald. Ruim 640 flessen, 12 lege kratten en ruim 250 lege bierflesjes, zegelboekjes en contant geld bracht het totaal bedrag op € 493.10. Stichting Maher India, voedselhulp voor Moldavië en stichting Doe Een Wens krijgen allemaal een bijdrage.

    Met dank aan Johannes Wolbers voor foto en tekst.

     Lees verder

     15 oktober 2019, St. Joris herfst 2019

     Klik op de link om de St. Joris te bekijken
     Lees verder

     2 oktober 2019, Burendag 2019

     Bijgaand een paar foto's van de burendag 2019

      Lees verder
      Agenda
      21 november
      St de Noorder Smederij Lees verder...
      22 november
      Filmhuis 'The Mienskar' Lees verder...
      23 november
      Kerkblad Underweis Lees verder...