Welkom op de site van Oosterbierum

Oosterbierum, gelegen aan de Waddenzee, is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Vanaf de dijk hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer ziet u zelfs de eilanden Vlieland en Terschelling liggen.

Meer van Oosterbierum zien? Klik op "lees verder" en u kunt foto's van het dorp bekijken. Onder het nieuws staan vaak foto's van het dorp, dorpsgenoten en de activiteiten.
Link "alles over het dorp".

  Lees verder

  6 september 2020, Mûntsewei

  Beste Dorpsgenoten,
  Om naar Franeker te rijden maken velen van ons gebruik van de Mûntsewei of de doorgaande weg over Tzummarum naar Franeker (de N384). Nu de N384 is afgesloten is er meer verkeersdruk op der Mûntsewei.
  De gemeente vraagt ons echter de Mûntsewei te mijden en gebruik te maken van de omleiding via Sexbierum. Dorpsbelang steunt dat verzoek.
  Door tijdelijk om te rijden via Sexbierum zorgen we er voor dat de bermen van de Mûntsewei minder worden kapotgereden en onze jongeren daardoor veiliger naar hun school in Franeker kunnen fietsen. Ook besparen we onze dorpsgenoten aan de Mûntsewei zo veel overlast.
  De Mûntsewei wordt echter niet alleen door inwoners van Oosterbierum gebruikt. Ook vrachtverkeer en inwoners van ons buurdorp Tzummarum maken nog veelvuldig gebruik van het smalle weggetje.
  Dorpsbelang vraagt de gemeente daarom een bord te plaatsen dat de weg voor doorgaand verkeer is afgesloten en alleen gebruikt mag worden door fietsers en bestemmingsverkeer.
  Ook vraagt Dorpsbelang de gemeente haar verantwoordelijkheid als beheerder van de Mûntsewei te nemen en met spoed de gaten langs de weg te herstellen om zo de veiligheid onze schoolgaande jeugd te vergroten.
  Vragen:
  gemeente Waadhoeke: 0517-380380
  Dorpsbelang Oosterbierum Klooster-Lidlum: 06-29 054 024 (Paul de Cock)
   Lees verder

   31 augustus 2020, Underweis september 2020

   Via deze link opent u de verkorte versie van de Underweis.
    Lees verder

    31 augustus 2020, Zeventig euro voor energiebesparende producten

    De gemeente Waadhoeke heeft een waardebon bezorgd bij huiseigenaren voor energiebesparende productuen, Voor meer informatie kunt u bijgaand persbericht openen
    Lees verder

    9 augustus 2020, Kloostertuin / Citroënclub

    Zondagmiddag was de kloostertuin van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Deze week was de kloostertuin een relaxpunt van de Citroënclub. Zij hielden een autorit voor hun leden en in Oosterbierum hielden ze even stil voor een hapje en een drankje. De leden en niet-leden konden de mooie deux cheveauxtjes, snoekebekken en andere bijzondere citroënen bewonderen.

    Het was prachtig weer, warm maar wel een lekker briesje van zee. Kortom: genieten.

    De komende paar zondagen is de kloostertuin ook geopend voor publiek.

     Lees verder

     2 juli 2020, Afscheid juf Petra

     Juf Petra heeft 18 jaar les mogen geven aan de CBS De Flambou en nu is het tijd om afscheid te nemen. Vanmorgen stond er een erehaag van kinderen om haar toe te zingen. De school is 3-talig, dus het lied ook! Hierna kreeg ze van Ryan een mooie decoratiebloem om op te spelden en uit handen van Hendrik kreeg ze een mooi boeket bloemen.

     Wat de dag verder brengt dat weten we (maar ook juf Petra) niet. Waarschijnlijk wordt het een dag om nooit meer te vergeten, dat is ons al wel duidelijk.

     Petra: veel plezier vandaag en geniet hierna van je pensioen.

     De plaatselijke pers was uitgenodigd; klik op de link naar de Franeker Courant.

     (Staat uw kind te duidelijk in beeld en wilt u dat niet op de website hebben staan, neem dan contact met ons op)

      Lees verder
      Agenda
      25 september
      Filmhuis 'The Mienskar' Lees verder...
      23 oktober
      Filmhuis 'The Mienskar' Lees verder...
      14 november
      Oud papier Lees verder...